Reteta de Ciorba de Perisoare cu care isi rasfata Mirela Vaida familia

Mirela Vaida are o carieră de succes în televiziune, dar atunci când se află acasă este o gospodină foarte iscusită.

Vedeta de la Antena Stars iubeşte să gătească şi de fiecare dată pregăteşte mânăruri delicoase. De ceva timp a început să împărtăşească cu fanii micile trucuri care o ajută în bucătărie.

Iata cum pregateste Mirela Vaida, Ciorba de perisoare ca la ea acasa:

Ingrediente:

– ardei kapia
– ardei gras
– ceapă
– morcov
– păstârnac, țelină
– verdeață
– borș
– carne de pui sau curcan și carne de vită
– ouă

Cum prepară Mirela Vaida ciorba de perișoare

Vedeta a învăţat reţeta încă din copilărie, de la mama sa. Mirela vaida a dezvăluit că zeama trebuia să fie acră, iar legumele să fie și ele extrem de diverse, pentru o savoare aparte.

„Compoziția de perișoare o fac cam ca la sarmale, doar că mai pun un ou ca să le lege și le fac mult mai mici. La perișoare, o să merg pe ideea de piept de pui sau piept de curcan cu amestec de carne de vită, ca să le fac puțin mai light, să fie mai ușoare.

Pun foarte mult borș acru, cred că pun 1 litru la o oală și multă lume ar spune că e acră, dar noi așa ne-am obișnuit să mâncăm.

Nouă ne place ciorba acră, pentru că așa se mănâncă mai ales în zona Moldovei. Nici perișoarele nu le fac mici, asemenea sarmalelor, le fac să simți că ai mâncat ceva, când iei o perișoară într-o lingură.

XCHLXB  

Pun și tot ce înseamnă albitură și morcov date la răzătoare, foarte multă verdeață. Facem un borș bogat. Acoperim oala bine de tot, când este gata, și o lăsăm la odihnit până când o putem pune în frigider. Eu merg pe bucătăria românească, pe lucruri pe care le pot face la mine în casă”, a dezvăluit vedeta

BONUS

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru ciorbă de vacută:

Ingrediente:

500 g carne de vacută (preferabil cu os)

2 litri apă

2 cepe medii, tocate mărunt

2 morcovi, tăiați cubulețe

2 cartofi mari, cubulețe

1 rădăcină de pătrunjel, tăiată cubulețe

1 rădăcină de țelină, tăiată cubulețe

2 roșii mari, tocate cubulețe

2 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline

Sare și piper negru măcinat, după gust

1 legătură de mărar și pătrunjel proaspăt, tocat mărunt pentru servire

2-3 căței de usturoi, mărunțiți (opțional)

1/2 lămâie (opțional)

Instrucțiuni:

Puneți carnea de vacută într-o oală mare și acoperiți-o cu apă. Puneți oală pe foc mediu și lăsați carnea să fiarbă. După ce dă în clocot, îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

Reduceți focul și lăsați carnea să fiarbă în continuare până când devine moale și se desprinde ușor de pe os, aproximativ 1-2 ore, depinde de tipul de carne folosită.

Într-o altă tigaie sau cratiță, încălziți uleiul și căliți ceapa până devine translucidă și începe să se rumenească ușor.

Adăugați morcovii, cartofii, rădăcinile de pătrunjel și țelină și continuați să gătiți timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând din când în când.

După ce carnea este fiartă și este gata, scoateți-o din oală și puneți-o deoparte pentru a se răci puțin. Apoi, tăiați-o cubulețe sau mărunțiți-o, după preferințe.

Întoarceți carnea tăiată înapoi în oală și adăugați legumele călite.

Adăugați roșiile tocate și lăsați ciorba să fiarbă încă 15-20 de minute sau până când legumele sunt complet fierte.

Gustați și ajustați gustul cu sare și piper, după preferințe. Dacă doriți, puteți adăuga și usturoiul mărunțit pentru un plus de aromă.

Servește ciorba caldă, presărând deasupra mărar și pătrunjel proaspăt tocat. Pentru un gust acru plăcut, stoarceți puțin suc de lămâie în fiecare farfurie înainte de servire.

Ciorba de vacută este delicioasă servită cu pâine proaspătă sau cu smântână pentru un plus de cremozitate. Poftă bună!