Simona Gherghe explică motivul plecării de la Acces Direct: „Nu am mai putut să suport tot ce se întâmpla acolo

**Simona Gherghe dezvăluie adevăratul motiv al plecării de la Acces Direct: Povara cazurilor sociale și dorința de schimbare**

Simona Gherghe este una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare de televiziune din România, cu o carieră de succes care se întinde pe parcursul a mai multor decenii. Deși acum moderează emisiunea „Mireasa”, un format în care se simte în largul ei și care îi pune în valoare calitățile de prezentatoare empatică și versatilă, Simona a devenit celebră în special prin emisiunea „Acces Direct”, pe care a prezentat-o timp de opt ani și care a avut audiențe uriașe. Decizia de a renunța la „Acces Direct” în plină glorie a surprins multă lume, iar adevăratul motiv pentru care a făcut acest pas a fost dezvăluit recent în cadrul unui podcast cu Teo Trandafir, unde Simona a vorbit deschis despre provocările și dificultățile pe care le-a întâmpinat.

**De ce a plecat Simona Gherghe de la Acces Direct**

Simona Gherghe a șocat publicul și fanii emisiunii atunci când a anunțat că va renunța la rolul de prezentatoare a „Acces Direct”. Emisiunea, care se ocupa de cazuri sociale complexe și deseori dramatice, a fost pentru Simona o provocare profesională, dar și una personală. În podcastul „Teo Show” moderat de Teo Trandafir, Simona a explicat că decizia de a părăsi „Acces Direct” a fost determinată de dificultățile emoționale și stresul acumulat în cei opt ani petrecuți la cârma emisiunii.

„Nu am mai putut să duc tot ce era acolo. Toate cazurile acelea, toate poveștile prin care am trecut în cei opt ani în care am fost acolo”, a mărturisit Simona Gherghe. „Am trecut prin niște perioade foarte grele, cu hate masiv pentru niște situații care nu au ținut de mine, din partea publicului și cu niște lucruri pe care mi-a fost foarte greu să le gestionez. Și ele s-au adunat. Și duci o dată, de două ori, de cinci ori, dar la un moment dat am spus că vreau să schimb lucrurile.”

Simona a descris cum presiunea de a gestiona cazurile complexe și reacțiile negative din partea publicului au început să o afecteze profund. Deși era conștientă de impactul emisiunii și de importanța rolului său în aducerea în fața publicului a unor povești de viață reale și dureroase, povara emoțională a devenit din ce în ce mai greu de suportat. În ciuda eforturilor de a-și gestiona emoțiile și de a rămâne profesionistă, acumularea tensiunii și responsabilității a dus în cele din urmă la decizia de a face o schimbare majoră în cariera sa.

Simona a încercat să propună o schimbare de format, sperând să poată continua să lucreze pe același interval orar, dar într-un context diferit, care să fie mai ușor de gestionat emoțional. „Rămân pe slotul acela, dar haideți să facem altceva. Ei au crezut că proiectul trebuie să continue, doar că eu nu am mai putut să fac lucrurile acelea”, a explicat Simona în podcast. În cele din urmă, a ales să renunțe și să se concentreze pe un nou format care să îi permită să își continue cariera în televiziune fără a mai resimți aceeași presiune emoțională.

**Viața personală: Cum și-a cunoscut soțul, Răzvan Săndulescu**

În viața personală, Simona Gherghe este căsătorită cu Răzvan Săndulescu, un cunoscut consultant în management de criză și comunicare politică. Cei doi au împreună doi copii și formează un cuplu unit și echilibrat. Simona a povestit în același podcast cu Teo Trandafir despre cum l-a cunoscut pe Răzvan prin intermediul unor prieteni comuni, dar că la început nu au avut o conexiune strânsă.

„Răzvan m-a văzut la televizor şi îi plăcea de mine. Şi colega mea, ca să îi facă o surpriză lui Răzvan, de ziua mea, l-a dat pe Răzvan la telefon să vorbească cu mine. Eu, arogantă cum eram, şi rece, eram: ‘Ce naiba vorbesc cu omul ăsta? Nu îl cunosc’. Am fost aşa… foarte, foarte rece,” a povestit Simona. Cu toate acestea, relația lor a început să se dezvolte mai târziu, într-un moment dificil pentru Simona, când emisiunea „Acces Direct” se afla în mijlocul unui scandal mediatic.

Răzvan s-a oferit să o ajute pe Simona cu sfaturi legate de gestionarea crizei și i-a scris pe Facebook: „Bună! Eu sunt băiatul ăla, prieten cu Elena şi cu Cătălin, şi uite, lucrez în consultanţă şi aş vrea să îţi dau nişte sfaturi. Îmi imaginez că este foarte greu prin ce treci”. Această inițiativă de a oferi sprijin și înțelegere a fost începutul unei relații de prietenie și, în cele din urmă, de iubire. Cei doi au început să comunice intens, iar după o perioadă de câteva luni în care au discutat constant, au hotărât să se întâlnească și să își dea o șansă ca și cuplu.

**O nouă etapă în cariera și viața Simonei Gherghe**

După ce a părăsit „Acces Direct”, Simona Gherghe a găsit o nouă oportunitate în emisiunea „Mireasa”, un show de matchmaking care se adresează unei audiențe diferite și care pune în valoare empatia și abilitatea Simonei de a interacționa cu oamenii. În acest nou context, Simona se simte mai relaxată și mai conectată la publicul său, având ocazia să modereze situații mai pozitive și mai puțin stresante decât cele din trecut.

Decizia de a schimba direcția carierei sale nu a fost una ușoară, dar Simona a demonstrat că uneori, pentru a-ți proteja sănătatea emoțională și echilibrul personal, este necesar să iei decizii curajoase. Noua ei postură la „Mireasa” îi permite să continue să fie prezentă pe ecran, dar într-un mod care îi aduce mai multă satisfacție și bucurie.

Simona Gherghe rămâne o figură influentă în peisajul televiziunii românești, iar povestea ei este un exemplu de reziliență și adaptare. De la gestionarea unor situații extrem de provocatoare în direct, la găsirea unui echilibru între carieră și viața personală, Simona continuă să inspire prin autenticitate și onestitate. Decizia de a părăsi „Acces Direct” și de a-și redefine rolul profesional arată că uneori, schimbările mari sunt necesare pentru a-ți menține sănătatea mentală și pentru a găsi bucuria în lucrurile care contează cu adevărat.