Cum să slăbești fără să mergi la sală și fără să te înfometezi

Pierderea în greutate poate fi dificilă și necesită disciplină. Cu toate acestea, atunci când este combinată cu o dietă sănătoasă și echilibrată și exerciții regulate, o serie de acțiuni surprinzătoare pot contribui la schimbarea balanței în favoarea ta.

În timp ce o dietă sănătoasă și exercițiile regulate sunt esențiale, introducerea unor activități neașteptate și plăcute în rutina ta poate ajuta la arderea unui număr mai mare de calorii și la menținerea motivației pe drumul către viața pe care ți-o dorești.

Iată șapte modalități destul de neobișnuite sau poate puțin cunoscute – ușor de pus în practică – pentru a arde mai multe calorii pe parcursul zilei.

Încearcă să râzi mai mult

Iată o modalitate distractivă de a arde calorii: studiile au arătat că râsul timp de doar 10-15 minute pe zi poate arde până la 40 de calorii. Când râzi, mușchii corpului se contractă și se relaxează, ceea ce crește ritmul cardiac și consumul de oxigen, așa că râsul poate determina organismul să ardă mai multe calorii decât atunci când te odihnești.

În plus, râsul poate reduce nivelul de stres, ceea ce poate scădea nivelul de cortizol din corp. Și cum nivelurile ridicate de cortizol au fost legate de îngrășare, este clar că râsul este benefic pentru sănătatea ta fizică și psihică.

Parchează mai departe de locul în care trebuie să ajungi

Coboară din mijloacele de transport în comun cu o stație-două mai devreme de destinație sau parchează mașina într-un loc din care trebuie să mergi mai mult până acolo unde ai treabă. Chiar dacă nu pare mare efort să faci aceste lucruri, obiceiurile mărunte au tendința să se adune când vine vorba de pierderea în greutate.

Nu numai că vei face mai mulți pași, dar vei și stimula circulația suplimentară a sângelui și transportul de oxigen către creier, ceea ce poate ajuta la productivitate când ajungi la muncă.

Plimbă-te după mese

În loc să stai jos după o masă, încercă să îți legi șireturile pentru o plimbare scurtă. Atunci când mergi după mese, trimiți direct energia din alimente în celulele tale, reducând vârful de zahăr din sânge post-masă și folosind energia imediat. Doar o plimbare în jurul blocului sau până la parcare și înapoi este mai bună decât nimic, spun experții.

Și odată ce ai ieșit din casă, s-ar putea să te surprinzi mergând mai mult decât credeai. Zece minute de mișcare după masă pot scădea semnificativ vârfurile de glucoză din corp, reducând încărcătura asupra organismului și permițându-i să răspundă mai eficient în digestie și să treacă în modul de ardere a grăsimilor.

Fă câteva treburi prin casă

Mici sarcini precum dusul gunoiului și plierea rufelor te vor pune în mișcare. Specialiștii WebMD susțin, de exemplu, că aspirarea timp de 30 de minute poate arde 99 de calorii dacă ai 54 de kilograme, 124 de calorii dacă ai 68 de kilograme și 166 de calorii dacă ai 91 de kilograme. Sau tunsul gazonului timp de 30 de minute poate arde până la 200 de calorii pentru o persoană de 84 de kilograme.

Dacă vrei totuși să dai jos un număr serios de kilograme, va trebui să lucrezi la asta. Pierderea în greutate și viteza cu care se întâmplă asta depind de o multitudine de factori, cum ar fi exercițiul constant, dieta, timpul de alimente, metabolismul și genetica.

În loc să te concentrezi asupra dietelor restrictive și a antrenamentelor istovitoare, poate ar fi mai înțelept să te concentrezi pe creșterea metabolismului cu activități nesportive, precum treburile casnice sau plimbările cu câinele.

Mergi prin casă

Încearcă să faci o plimbare prin apartament, birou sau în oraș dacă ajungi devreme să întâlnești un prieten pentru prânz. Mersul este un alt obicei eficient pentru facilitarea pierderii în greutate.

Deși este asociat în mod obișnuit cu anxietatea și îngrijorarea, mersul ajută de fapt la obținerea de pași suplimentari, menține temperatura corpului ridicată și poate ajuta și la menținerea articulațiilor membrelor inferioare flexibile.

Fă dușuri reci

Dacă poți să faci față spălării cu apă rece, ia în considerare acest lucru. Când suntem expuși la temperaturi scăzute, corpul nostru, care are două tipuri de celule adipoase, grăsime albă și grăsime brună, o va activa pe aceasta din urmă, determinând-o să ardă calorii pentru a genera căldură și a menține temperatura de bază a corpului.

Procesul care are loc atunci când faci un duș rece este cunoscut sub numele de termogeneză și poate ajuta la creșterea numărului de calorii pe care corpul tău le arde pe tot parcursul zilei.

Odihnește-te suficient

În timpul somnului, corpul intră în modul de reparare și recuperare, așa că un somn mai bun înseamnă o funcționare mai bună a hormonilor, deci, vei fi mai puțin predispus să te supraalimentezi.

De asemenea, nivelul de cortizol, hormonul stresului, nu va fi atât de ridicat. Și cum cortizolul în exces poate duce la acumularea de grăsimi, ai un motiv în plus pentru a-ți dori un somn odihnitor.

Foto: Shutterstock

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.