Cum va fi vremea în luna februarie 2024. Ce au anunțat meteorologii pentru fiecare săptămână în parte

Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, conform prognozei meteorologilor pentru intervalul 22 ianuarie – 19 februarie, făcută publică marţi.

În intervalul 22 ianuarie – 19 februarie, se prognozează că temperaturile vor înregistra valori peste medie în cea mai mare parte a ţării, conform meteorologilor.

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă, inclusiv în prima jumătate a lui februarie

În săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024, se așteaptă ca valorile termice să fie mai înalte decât cele obișnuite pentru acest interval, cu accent pe regiunile nord-estice și extremitatea de sud-vest a ţării.

În privința precipitațiilor, se anticipează că vor fi excedentare în extremitatea de nord a ţării, în timp ce în regiunile extracarpatice și vestice pot exista deficite. În restul ţării, nivelul de precipitații se va situa în general aproape de normele pentru acest interval.

Pentru săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă în toate regiunile, cu o deviere termică pozitivă accentuată în nord-estul și sud-vestul teritoriului. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile nordvestice și centrale, cu accent în zona Munților Apuseni și nordul Carpaților Orientali. În schimb, regiunile sudice și sud-estice vor înregistra deficite, iar în rest se prognozează cantități apropiate de normale.

Pentru săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024, temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât de obicei pe întreg teritoriul ţării, cu accent pe regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, în special în zona Munților Apuseni și nordul Carpaților Orientali, iar în rest se așteaptă să fie apropiat de normal pentru această perioadă.

În intervalul 12.02.2024 – 19.02.2024, se preconizează că mediile valorilor termice vor fi peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Precipitațiile estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, cu accent pe zonele montane.

Anunțul directorului ANM Elena Mateescu despre furtuna Isha. Unde va ninge puternic în următoarele zile

Vremea geroasă va continua și zilele următoare, anunță ANM, când furtuna Isha va aduce intensificări ale vântului și ninsori.

”Vom avea predominant ninsori. În jumătatea de vest va ninge. După cum observăm, nuanțele de mov traversează și lanțul carpatic. Dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni mai ales, după episodul de ger, temperaturile vor mai crește. Aceste ninsori, predominant începute în regiunile intercarpatice și în zonele de munte vor traversa și sud est și est a României.”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu.

Meteorologul spune că temperaturile vor mai crește, dar nu simțitor, și vor deveni pozitive ziua. Chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor fi mai ridicate.

Țara noastră va fi lovită de furtuna Isha. În nordul și vestul Europei, fenomenul meteo a provocat deja mai multe coduri roșii și portocalii.

„Dinspre partea de vest a continentului european, într-adevăr, vedem intersecția acestor mase de aer foarte reci, dar la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt. Pentru că și în zona montană la noi vom vorbi, la mijlocul acestei săptămâni, de intensificare de viteză a vântului mai mari de 60-80 de km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 45-50 de km. Condițiile valorilor negative preponderent vor intensifica senzația de rece”, a mai adăugat meteorologul.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.