Detalii despre starea lui Celine Dion, la două luni de la diagnosticul care i-a complicat viața

La sfârșitul lui 2022, Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică rară, sindromul persoanei rigide.

Acum, la două luni de la acel moment, sora artistei a făcut câteva dezvăluiri despre starea actuală a vedetei canadiene.

Sindromul omului înțepenit nu are nicio vindecare, dar Celine Dion și-a promis că va munci pentru ca progresul afecțiunii să fie unul cât mai lent și pentru a se întoarce pe scenă.

Claudette, sora artistei de 54 de ani, a mărturisit că Celine se află în orașul american Denver, unde lucrează cu medicii pentru a-și îmbunătăți starea de

sănătate. Deși viața a lovit-o foarte tare, cântăreața chinuită de spasme musculare de mai bine de un an nu renunță la luptă și la marele ei țel, acela de a reveni pe scenă, în fața fanilor, motiv pentru care este dispusă să încerce orice.

„Sunt încrezătoare că viața îi va da înapoi ceea ce a oferit ea de-a lungul timpului. Este o femeie extrem de inteligentă, foarte generoasă, talentată și

îndrăgostită de viață. În loc să stea să plângă pentru soarta ei, încerc să-i trimit energii pozitive, în speranța că într-o bună zi se va întoarce pe scenă. Este înconjurată de specialiști și luptă pentru recuperarea ei”, a declarat Claudette, scrie publicația Marca.

Celine Dion, extrem de afectată când și-a anunțat fanii că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide

Cu ochii în lacrimi și gâtuită de emoție, artista canadiană a transmis, în decembrie 2022, un mesaj tuturor fanilor ei, dezvăluind boala de care suferă, efectele ei, dar și faptul că nu va putea să-și reia concertele din turneul european, amânate deja de mai multe ori.

„Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să mă adresez vouă. Îmi e dor de voi și abia aștept să vorbesc din nou cu voi de pe scenă. Știți că am fost mereu ca o carte deschisă. Nu am fost pregătită să spun ceva înainte, dar acum sunt gata. Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste

dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni”, a început mărturisirea lui Celine Dion.

„Deși de abia învățăm despre această boală rară, acum înțelegem ce îmi cauzează toate spasmele pe care le-am avut. Din păcate, spasmele îmi afectează toate aspectele vieții de zi cu zi. Câteodată, îmi cauzează dificultăți când merg, nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită.

Îmi e greu să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită ca în februarie să-mi reîncep turneul din Europa. Am o echipă grozavă de doctori care mă ajută să fiu mai bine. Copiii mei prețioși mă sprijină și-mi oferă speranță. Muncesc din greu, în fiecare zi, cu terapeuți în medicina sportivă, pentru a-mi

reclădi puterea și capacitatea de a fi pe scenă din nou, dar trebuie să admit că este o luptă grea. Tot ce știu este că muzica este ceea ce am făcut toată viața și ceea ce iubesc cel mai mult să fac. Îmi e foarte dor de voi, să vă văd, să fiu pe scenă și să cânt pentru voi, mereu dau 100% când îmi fac show-urile, dar

starea mea nu-mi permite să fac asta. Trebuie ca în acest moment să mă concentrez pe sănătatea mea și am speranța că sunt pe drumul spre a mă recupera. Pe asta mă concentrez și fac tot ce ține de mine pentru a mă recupera. Vă mulțumesc pentru încurajări, pentru dragoste și susținere, înseamnă mult pentru mine. Aveți grijă de voi, fiți bine, vă iubesc atât de mult și sper din tot sufletul să vă pot vedea din nou curând”, a fost mesajul complet transmis de Celine Dion prin intermediul unui clip postat pe pagina ei de Instagram.

Ce este sindromul persoanei rigide
Sindromul persoanei rigide (SPR), cu care a fost diagnosticată Celine Dion, este o patologie neurologică rară, caracterizată printr-o rigidizare musculară progresivă şi episoade repetate de spasme musculare dureroase. Sindromul persoanei rigide face mușchii să se încordeze incontrolabil. Afecțiunea îi face pe cei care suferă de această boală ca niște „statui umane”, deoarece blochează corpul în poziții rigide, lăsându-i pe oameni incapabili să mai meargă sau să mai vorbească. Deși nu există vindecare, se poate încetini progresia.

Vârful de incidenţă se situează în jurul vârstei de 45 de ani, iar simptomele evoluează de-a lungul lunilor şi anilor.

Spasmele musculare pot să se producă întâmplător sau să fie declanşate de o varietate de evenimente diferite, inclusiv de un zgomot brusc sau de un contact fizic uşor.

Dacă nu este tratat, SPR poate să evolueze spre dificultăţi în deplasare şi să aibă un impact semnificativ asupra capacităţii unei persoane de a efectua activităţi zilnice de rutină.

Deşi cauza exactă a acestui sindrom este necunoscută, medicii cred că este vorba despre o maladie autoimună şi care se manifestă uneori alături de alte boli autoimune.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.