Vinul de macese nu este doar o bautura gustoasa, ci si una vitaminizanta, dovedindu-se a fi extrem de sanatoasa.
Acest vin de macese poate fi administrat ca tratament pentru multe afectiuni, ca de exemplu: afectiuni hepato-renale, afectiuni ale pielii, cresterea poftei de mancare, in convalescenta, pentru scaderea colesterolului, prevenirea bolilor de inima etc.
Atentie! Preparate incorect, macesele isi pot pierde din efectele benefice. Macesele sunt foarte bogate in vitamina C, iar aceasta se degradeaza usor atat dupa cules, cat si daca nu sunt consumate imediat sau uscate ca la carte.
Vin de macese – Reteta
Ingrediente necesare:
2 kg macese
2 kg zahar
5 l apa
Mod de preparare:
Se culeg macesele bine coapte, se curata, se spala, se pun intr-un borcan, apoi se toarna peste ele un sirop cald, facut dinainte, din apa si zahar.
Se acopera borcanul cu un capac si se lasa la fermentat timp de 1 luna. La final, se strecoara intr-o damigeana, se inchide ermetic si se depoziteaza intr-un loc racoros.
Dupa ce s-au depus cojile pe fundul damigenei, se trage vinul in sticle cu ajutorul unui furtun, dar cu mare atentie, sa nu se tulbure.
Sticlele se astupa cu dopuri oparite si se tin intr-o incapere racoroasa.
Vin de macese – Beneficii
Anemie – aceasta afectiune se caracterizeaza prin scaderea numarului de hematii sau a concentratiei de hemoglobina, ca o consecinta a lipsei de fier din organism. Cauzele principale sunt pierderile de
sange, deficitul in alimentatie de vitamina B12 si acid folic, deficiente in absorbtia si fixarea fierului in organism.
Aceste deficiente pot fi rezolvate prin folosirea preparatelor din macese, deoarece vitamina C favorizeaza absorbtia la nivelul tubului digestiv a fierului si apoi fixarea lui in sange. In aceasta afectiune se recomanda administrarea a 2 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa.
Insuficienţe cardiace, infarct miocardic, nevroza cardiaca, angina pectorala – preparatele din macese ajuta la buna funtionare a muschiului inimii. Se administreaza cate 2 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa.
Varice, flebite, hemoroizi, fragilitate capilară, capilare dilatate – Se administreaza cate 2 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa. De asemenea, foarte benefica este si asocierea tincturii de macese cu tinctura de castane.
Traheite, bronsite, astm bronsic, pneumonii – macesele cresc imunitatea organismului i bolile aparatului respirator. Se administreaza cate 2 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa.
Raceala, gripa, guturai, amigdalite, rinite, sinuzite, faringite, laringite, traheite –
Se administreaza cate 2 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa. Acest remediu poate avea efectul unui vaccin, avand in vedere ca vitamina C din fructe si resveratrolul din vin cresc imunitatea organismului.
Lipsa poftei de mancare – inapetenta poate fi combatuta prin folosirea unor asocieri de vitamine. Tinctura sau vinul de macese: se iau cate 30 de picaturi (o lingura), inainte de fiecare masa.
Balonari si diaree – Se administreaza cate 3 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa.
Cistite – Vitamina C din aceste fructe are pH acid, care este neprielnic inmultirii bacteriilor patogene ce se dezvolta la nivelul aparatului uro-genital. Se administreaza cate 2 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa.
Cefalee, migrene, accidente vasculare – Se administreaza cate 2 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa.
Artroze, spondiloze, coxartroze – Preparatele din macese, prin continutul ridicat in vitamina C, intaresc aparatul osteo-articular. Se administreaza cate 2 linguri vin de macese, de 2 ori pe zi, dupa masa.
Boli de piele (psoriazis, pemfigus, lichen plan, lupusul eritematos etc) sau afectiuni alergice (urticarie, prurit, eriteme): exista teorii care sustin ideea ca secretia glandei suprarenale poate fi activata de administrarea pe perioade indelungate de vitamina C naturala.
Astfel, se recomanda cure, cu preparate naturale din macese, alaturi de tratamentele clasice prescrise de medicii curanti.
De asemenea, un bun remediu este si acela cu vin de macese, cate 2 linguri, de 2 ori pe zi, dupa masa.
Fiecare problemă de sănătate cu care vă confruntați necesită analiza unui medic specialist, articolele au doar scopul de a informa, inainte de a urma un tratament consultati mai intai medicul specialist .